Närvarande: Lisa Nyström (3A), Emma Backlund (6A), Ros-Marie Eriksson (1B), Göran Landewall (3B), Kristina Bergström (6B), Linda Enberg (F-klass), Desireé Lindström (2A), Sara Vikström (3A), Saga Högberg, Sara Laestadius, Malin Matti, Susanne Nelson, Sara Öhman, Maria Larsson-Palo
Maria hälsar alla välkomna till mötet.
Den 12 maj kl 18.00-19.30 kommer det att vara en föreläsning (om läget med Corona ger oss möjlighet till detta) som riktar sig till föräldrar på Hedens skola. Den kommer att handla om sociala medier, mobbning m.m. Det är Aktiv skola som håller i föreläsningen – elever i årskurs 5 och 6 kommer under skoltid att få lyssna på dem också.
Just nu händer det en del skadegörelse på skolan och tyvärr är det inte olyckshändelser. Det pratas med eleverna och en del har fått betala en liten symbolisk summa för att se konsekvenserna av att sätta sönder saker med flit. Förslag från en förälder: Visa konsekvenserna för eleverna. Räkna ihop och visa eleverna vad vi skulle ha kunnat göra istället för pengarna.
Maria går igenom ett första förslag till höstens organisation:
F-klass: Sara Rova & Sandra Lind, resurs: Stamatia Tilegrafou & Elisabeth Eriksson
Årskurs 1: Helena Johansson & Susanne Nelson, Resurs: Thomas Carlesson, Elisabeth Eriksson
Årskurs 2: Maria Karlsson & Pernilla Selberg-Östlund, Resurs: Marianne Nilsson & Saga Högberg
Årskurs 3: Marie Bolin & Karin Bergstedt, Resurs: Lena Larsson & Marianne Nilsson
Årskurs 4: Jill Berglund, Ann Petschler & Mona Niemi. Resurs: Stamatia Tilegrafou
Årskurs 5: Madeleine Entersten & Malin Matti, engelska/resurs: Albin Lundqvist
Årskurs 6: Magdalena Printz, Jenny Andersson & Karianne Samin
Speciallärare: Ulrika Hendel, Annika Åström & Christina Berglund
Malin Klang: idrott 4-6, Camilla Jonsson/Magdalena Printz: SVA/musik, Christoffer Gustavsson: Skolgårdslärare/fritids, Holger Raatikainen: Trä-och metallslöjd; Susanne Ericsson-Larsson: Textilslöjd
Lill-fritids: Elisabeth Eriksson, Albin Lundqvist, Christoffer Gustavsson & Thomas Carlesson
Stor-fritids: Saga Högberg, Stamatia Tilegrafou & Lucas Lindbäck
Förskolan: Stage direction har ett projekt med 4-5-åringar där de får träna på dansövningar. Tisdagar är de i idrottssalen och onsdagar går de till skogen. Längdskidor ska de testa att åka
med 3-5-åringarna. Wichtoria har ansvar för svenska(språkövningar), Sara för matematik(begrepp) och Agnes teknik och de arbetar med olika övningar.
Storfritids arbetar med ett tema idrott och hälsa: Våga prova något nytt. Eleverna hjälper till och organiserar + leder lektionen. Träslöjd en dag i veckan samt skapande verkstad.
Lillfritids har ett tema ”Du är bra som du är” – stärka deras självförtroende, kamratövningar. Våga välja efter vad du vill – inte efter kompisen. De arbetar mycket med samarbetsövningar samt programmering med hjälp av små robotar. Ta tillvara på barnens intressen – de hade en Pokemon dag som fungerade jättebra. Går utbildning i ”Ur och skur” vilket gör att vi kommer att vara mera ute.
Lågstadiet: 1:orna arbetar mycket med värdegrund, läs- och skrivutveckling samt matematik. Det gör även 2:orna. 3:orna har börjat med nationella prov, håller på att avsluta arbetet om stenåldern. I matematik arbetar de just nu med multiplikation och i svenska arbetar de mycket med läsförståelse.
Mellan: 4:orna avslutar arbetet om rymden och ska börja med biologi. I SO arbetar de om kristendomen – livsfrågor, etik och moral. De arbetar med decimaltal i matematik och i svenska läsförståelse: olika sätt att läsa olika texter, språkliga strategier och att minnas det de läst för att lära. 5:orna arbetar om Norden i geografi som de ska avsluta med en muntlig redovisning. I svenska arbetar de med grammatik (satsdelar), läsförståelse i läspar och hur man skriver olika delar till en tidning. 6:orna förbereder sig inför NP i engelska och i matematik arbetar de med skala. I NO arbetar de med kraft och rörelse, geografi Europa och i svenska skriver de berättelser och dilemmasagor.
Övriga frågor:
Har buss situationen förbättras?
Det har varit en del bråk på bussarna. Busschaufförerna är duktiga på att skicka mail om det varit bråk på bussarna även föräldrar hör av sig vilket är bra. De situationer som har uppstått har det pratats om med berörda elever och vårdnadshavare.
Stökigt vid frukosten?
Vid frukost på fritids upplever en del elever att det är väldigt stökigt. Vad går det att göra åt detta? Saga berättar om hur rutinerna ser ut på morgonen. Personal upplever inte att det är stressigt vid frukosten utan däremot efteråt när eleverna ska gå ut. En del elever vill inte gå ut utan kan istället springa omkring i korridorerna. Det arbetas på olika lösningar för att få en bättre situation.
En del upplever även att det är stressigt vid lunchen. En del barn äter inte färdigt utan skyndar sig för att komma ut. Hur kan vi få dem att tro sig att äta? Vilka rutiner ska vi ha? Viss tid att äta, gå tillbaka till klassrummet alla innan man får gå ut. Andra förslag? Matsituationen är väldigt viktig då barnen behöver få i sig mat för att orka leka och lära sig nya saker. Går det att mixa äldre och yngre i matsalen (det upplevs lugnare när de äldre eleverna äter och mer surrigt med de yngre)?
Viktigt att schemaläggarna tittar på vad som går att förbättra inför nästa läsår.
19 maj är det en fixarkväll på skolan. Då är alla föräldrar välkomna att hjälpa till.
Nästa
verksamhetsråd blir den 25 maj kl 18.00.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar