fredag 4 december 2015

Veckans brev!

Veckobrev v. 49 för år 1
Hej!
Vi är redan framme vid andra advent och tiden går som vanligt väldigt fort. Barnen har två veckor kvar av den här terminen. Vi kommer inte att skicka hem någon fler läsläxa innan jul, men det är inte ”förbjudet” att läsa.  De som är osäkra på bokstävers namn och ljud kan istället träna lite extra på det under de här två veckorna som är kvar. Nu på måndag är eleverna lediga.
I matten har vi arbetat med talkompisarna till talet 2-8 och försökt laborera med addition och subtraktion och se att räknesätten hör ihop och att man då har nytta av talkompisarna. Ex. talkompisarna till talet 7 är 1+6, 6+1, 2+5, 5+2, 3+4, 4+3, 0+7, 7+0.
I svenskan har vi försökt göra klart påbörjade skrivuppgifter. Vi har läst tillsammans och samtalat om texten, vi har varit nyfikna på nya ord som vi tillsammans pratar om och förklarar(vi är detektiver). Ordförrådet är väldigt viktigt för läsförståelsen.
Vi har gjort en julkalender som blev jättefin, se bloggen.
Vi läser varje dag ur en bok som heter ”Marias lilla åsna”.
På torsdag var vi och lyssnade till sång och drama kring julens traditioner ”Glittrande julkort”. Nu på måndag är eleverna lediga.
Nu på måndag 7/12 är eleverna lediga.
Nästa fredag har vi luciafirande på skolan. År 5 ansvarar för luciatåget.
Klassföräldrar för år 1 den här terminen r föräldrarna till Arvid Boman, Arvid Drugge, Olivia Flygare-Olsson, Maddox Alvarez Cabrera Liam Andersson och Alfred Bergdahl.
v.50
OBS! Måndag 7/12 är alla elever lediga.
Tisdag 8/12
Vi gör en egen peppakasdeg.
Grupp 1 idrott inne-ombyte+handduk
Onsdag 9/1
Vi bakar pepparkakor.
Torsdag 10/12
Grupp 2 idrott ute – ej ombyte
Fredag 11/12
Luciafirande på skolan.

Trevlig andra advent önskar Annikorna, Marie, Eva och Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar