lördag 23 januari 2016

Veckobrev vecka 3.

Veckobrev v. 3 för år 1
Hej!
Vi har verkligen fått känna på vinterkyla i veckan. Barnen har trots kylan försökt vara ute en liten stund varje rast för att få frisk luft, vilket är viktigt för att orka jobba med uppgifter i klassrummet.
Vi har arbetat med bokstaven Mm i veckan, vi har skrivit m-ord, m-meningar och även beskrivit ”min mamma”.
I matten har vi har vi tittat och laborerat med två nya matteord, dubbelt och hälften, inte helt lätt till en början. Prata gärna därhemma och låt ert barn förklara med något plockmaterial. Vi har även arbeta med vilket tal fattas? Ex 4+ _ = 6. Här gäller det att förstå likhetstecknets betydelse(att det ska vara lika mycket på bägge sidor om likhetstecknet) och hitta strategier för att komma fram till svaret.
I NO har de pratat om hur olika djur övervintrar.
I SO har vi börjat arbeta med ”Året”, vi började med att prata om årstiderna och hur det kommer sig att vi har årstider.
OBS! PÅ tisdag kommer bokbussen. Kom ihåg att ta med böcker som ni lånat!
Målet var att det skulle vara skridskor på idrotten till veckan. På grund av den stränga kylan under veckan har man inte kunnat spola isen. Vi vet idag inte om vi kan åka skridskor till veckan men vi kommer istället att maila hem på måndag vad som gäller. Håll koll på mailen!
V4
Måndag 25/1
Ny matteläxa!
Tisdag 26/1
Grupp 1 idrott
Bokbussen!!
Torsdag 28/1
Grupp 2 idrott
Fredag 29/1
Lämna in läxan!


Ha en fortsatt trevlig helg önskar Annikorna, Marie, Eva och Carina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar