fredag 11 november 2016

Information

Till föräldrar med barn på Hedens skola!

Det jag skriver om nedan gäller de föräldrar som har barn som åker med lokaltrafiken till och från skolan. 

Från och till får vi på skolan information om att det är stökigt på lokaltrafikens bussar till och från Hedens skola på morgonen och då skoldagen slutar.

Det finns ett delat ansvar runt en elevresa. Föräldrarna har ansvaret för barnet mellan hållplatsen och hemmet, transportören har ansvaret ombord på bussen och skolan har ansvaret från hållplatsen vid skolan och på skolområdet.

Jag för en dialog med Tekniska förvaltningen om situationen. De har haft två av sina trafikingenjörer som åkt turen nu i måndags och de kan bara konstatera att det är en stökig bussresa. Ett litet barn som står hela resan med en klubba i munnen, antar att det är en hockeyklubba de menar. Fyra barn, två flickor och två pojkar står där barnvagnar och rullstolar ska vara, de låter högt, slår på varandra med öppen handflata och knuffas, bultar på barn som ska kliva av så de näst intill ramlar av bussen. De fyra barnen kliver av i Trångfors, sedan är det relativt lugnt på bussen.

Busschaufförerna upplever att det endast är stökigt på den förstärkningsbuss som går måndag och fredag 14.06 och tisdag, onsdag och torsdag 14.35.

Vi vet inte vilka barn som står för stöket. Men ni föräldrar som har barn som åker med den bussen behöver prata med era barn om hur man beter sig på en buss. Jag är säker på att alla vill göra gott, men det har nog inte förstått hur allvarligt det är om busschauffören inte kan fokusera på trafiken i lugn och ro. Det är inte heller ok, att de övriga passagerarna ska behöva uppleva det här.

Risken finns att någon skadar sig i allt detta tjafs, som förmodligen ses som en lek av flera av dem som är inblandade.

Hälsningar Maria ,rektor på Heden.​

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar