tisdag 20 mars 2018

Verksamhetsråd 19 mars 2018
Närvarande:
Maria Larsson-Palo (Rektor), Stefan (Fritids), Karianne (Lågstadiet), Yvonne (pedagog FSK-klass), Jill B (Mellanstadiet), Maria Ö (3B), Maria Ö (FSK-klass) Ulrika V (2A)
Rektorn informerar
Just nu håller man på med planeringen inför HT 2018. Den preliminära klasslärar fördelning är följande:
År 1 Karin Bergstedt, Marie Bolin, Lena Larsson
År 2 Helena Johansson, Susanne Nelson
År 3 Marianne Nilsson, Helena Jonsson
År 4 Jenny Andersson, Karianne Samin
År 5 Ann Petschler, Jill Berglund
År 6 Malin Matti, Madeleine Entersten

Albin Lundqvist och Magdalena Printz kommer att arbeta på mellanstadiet i olika klasser.
Fritidspedagoger som arbetar ht 2018 är: Elisabeth, Krister, Thomas, Elinor, Yvonne.
Rektor vill ha kvar Stefan, Saga och Conny, Agnes och Jonathan men vem och vilka som får arbeta kvar är inte klart än. Jonathan planerar att studera i höst.
Nytt från och med ht 2018 är att enligt beslut från skolverket ska år 6 börja med språkval. Skolan måste kunna erbjuda två av det tre valbara språken. De tre språk som kan väljas är: Franska, Tyska och Spanska. Vilka två språk som kommer att erbjudas på Hedens skola avgör eleverna själva då de väljer språk. Om färre än 5 väljer ett språk behöver inte skolan ordna undervisning i just det språket.

Skolavslutningen kommer att vara fredagen den 15 juni kl 08.30 på skolgården.

Stefan informerade om Elevrådet:

Elevrådet kom igång i mitten på höstterminen. Elevrådet har inlett ett samarbete med byggprogrammet på Björknäsgymnasiet. De har tillsammans tagit fram och skapat en ritning på en lekstuga som kommer att placeras på skolgården bland björkarna vid lekställningen och dagis.
Representanter från år 5 och 6 har träffat kommunens ungdomskonsulent Jon Öberg och tagit fram idéer till det nya Ungdomens hus.
Den 11 april kommer representanter från år 5 och 6 besöka kommunfullmäktige tillsammans med andra skolors elevråd.
Fritids informerar :

Nu när solen börjar komma fram och det blir varmare försöker de ta sig ut mer och lite längre fram kommer många av de planerade aktiviteterna ske utomhus.
Under påsklovet kommer det ske utflykter i närområdet. Besök på MorrRingens, utflykt till sandtaget, påskpyssel, ägg jakt m.m.
Förskoleklass informerar:

Tränar på att digitalisera lärandet. Arbetar med en bra app som heter Vector som känner av elevens kunskap och därmed kan ge lämpliga uppgifter utifrån kunskap. Man arbetar även med Matteraketen som är en mattesaga där man övar pratmatte. I svenskan arbetar man med språket.
Inskolning av nästa års förskoleklass kommer att ske i maj. Inskolningen sker genom att de nya barnen kommer på besök några gånger.

År 1 informerar:

Har precis börjat arbeta med temat ”Det här är vi”. Man kommer arbeta med att på olika sätt visa: Vilka är vi som går år 1? Vad gör vi på skolan? Redovisning av projektet kommer ske genom korta filmer som läggs ut på bloggen.
År 2 informerar:

I matte arbetar man med längd, vinklar, stråle och sträckor. I svenskan arbetar man med läsförståelse, beskrivande och berättande texter. I NO/TE jobbar man med teknik i vardagen.
År 3 informerar:

Tränar inför det nationella proven som kommer att genomföras under våren. Marie kommer att använda NO lektioner till att arbeta med Matematik. I SO och Bild arbetar man gemensamt om stenåldern, bronsåldern och järnåldern.

År 4 informerar:

I NO jobbar man med biologi och skogen. I SO jobbar man med barnkonventionen och i matte arbetar man med decimaltal.
År 5 informerar:

Man arbetar om människokroppen. I svenskan jobbar man med att analysera dikter. Inom SO arbetar man med vikingatiden. Eleverna har gjort egna spel som 4:orna har fått spela. Inom fysik jobbar man med ljud och ljus.
År 6 informerar: 
Jobbar och tränar inför de nationella proven som sker efter påsk. Inom SO arbetar man inom lag, rätt och pengar.
Gemensamt tema arbete på mellanstadiet
Arbetar med temat: ”Vet du vem jag är?”


Frågor från föräldrar:
Hade fritids och förskolan kunnat samarbeta och ha stängningsdagar samtidigt?
- Tyvärr går inte detta då rektor ska vara med på planeringsdagarna och det blir ett problem att hinna delta aktivt på två olika ställen samtidigt. Verksamheterna ser olika ut och Fritids stängningsdagar ligger ofta i samband med skollov.
Skulle man kunna gräva bort lite jordmassa bakom skolan (Turkosvägen) för att bredda vägen? Alt skapa små parkerings fickor?
- Detta är inget skolan kan göra. Föräldrar kan däremot kontakta Maria Kristoffersson på tekniska kontoret och lämna förslaget.
Övriga frågor som diskuterades
Problemet med parkeringen och bilar.
Stå ej på personalens parkeringsplatser.
Inga bilar får parkera i bussfickan. Bussarna har svårt att ta sig fram på morgonen då föräldrar ställer sig i bussfickan samt att barn springer mellan bilarna.
Det är absolut förbjudet att ställa sig så att räddningstjänsten inte kan ta sig fram vid ev utryckning. Speciella platser där man som förälder inte får parkera som kom upp var dessa (Se röd markering)
Att köra in på skolgården är inte tillåtet.

Arbetskväll för föräldrar och barn prel. 30 maj
På arbetskvällen kan föräldrar och elever tillsammans arbeta för att skapa en trivsam skolmiljö utöver det kommunen kan erbjuda. Saker som kan göras är tex: bygga hinderbana av bildäck, fönsterputsning, plantering av buskar, blommor, måla lekstugan (se notis tidigare i protokollet), måla tex. KING rutor, hopphage, 60m banan m.m. Förskolan anordnade en liknande kväll för några år sedan som var väldigt uppskattad.
Personalen på skolan och rektor grovplanerar. Lämna gärna förslag via mail till rektor Maria. maria.larsson-palo@boden.se
Inget mer verksamhetsråd är inplanerat denna termin, vi lägger energin på att tillsammans med föräldrarna göra arbetskvällen till en meningsfull tillställning som kommer att gynna alla elever på skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar