tisdag 4 september 2018

Datum 
2018-09-03 
Utbildningsförvaltningen 
Maria Larsson-Palo, 0921-62620 


Information  
Välkomna tillbaka till vår skola och ett nytt läsår! 

Lite nytt får i år är att förskoleklassen är en obligatorisk skolform vilket innebär att ni föräldrar med elever i F-klass måste ansöka om ledighet om ni önskar ledigt för ert barn. Denna ansökan görs via kommunens e-tjänst och behöver vara komplett med båda vårdnadshavarnas underskrift, om man är två vårdnadshavare. 

Pedagogerna har rätt att bevilja ledighet för upp till 10 dagar under ett läsår, dock inte under de dagar då de nationella proven infaller, vilket gäller elever i år 3 och år 6.  
Om längre ledighet än 10 dagar önskas går ansökan till rektor som tar beslut i samråd med klasslärare. 

Fritidshem 
För er som har fritidshemsplats är det viktigt att förhålla sig till kommunens riktlinjer kring vistelsetid. Barn vars föräldrar förvärvsarbetar eller studerar minst 50% erhåller plats (efter ansökan till kommunen), under arbetstid/ studietid samt restid. För mer information: https://www.boden.se/kommunen/skola-och-utbildning/riktlinjer 

Det är mycket viktigt att barnens vistelsetider står uppskrivet på schemat på respektive fritidsavdelning. Det är en säkerhetsåtgärd så att pedagogerna vet vilka barn som ska vara på fritids, vilka dagar och mellan vilka tider.  

Planering och utbildningsdagar 
Under ett läsår har fritidshemmet fyra planerings- och utbildningsdagar. Dessa dagar är fritidshemmet stängt. Om behov av omsorg finns kommer det finnas fritidshem vid andra skolor som tillfälligt tar emot våra barn. Vi har en planeringsdag 8 januari och en i juni, datum kommer men de ligger i regel i samband med jullov och sommarlov. Information kommer längre fram. 

Specialkost 
Om ert barn har allergi eller av annan orsak behöver annan mat än den som står på matsedeln måste ni lämna in läkarintyg till Helena Darsbo på Bodens kommun. 

Hälsningar Maria Larsson-Palo 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar