lördag 13 februari 2016

Veckans brev!

Veckobrev v. 6 för år 1
Hej!
Vi vill börja med att påminna om läsvaneundersökningen som vi skickade ut tillsammans med förra veckobrevet. Länken ligger kvar eftersom långt ifrån alla har svarat. I år 1  har bara 19 av 38 svarat. Vi hoppas att ni som glömt eller av annan anledning inte svarat kan ta er tid att hjälpa ert barn med att svara på enkäten. Vi bifogar länken en gång till i mailet. (I måndags skickade vi ut en ny länk eftersom första länken inte fungerade.  Om ni besvarade enkäten under förra helgen önskar vi att ni tar er tiden att besvara den en gång till (nu via denna länk), eftersom att de inkomna svaren då tyvärr ej har sparats. Vi ber om ursäkt för "strulet", men hoppas få många svar så att vi får ett bra underlag för vårt fortsatta utvecklingsarbete på skolan.

https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=262702X49896659X83420

I veckan har vi arbetat med bokstaven Ff på olika sätt. Vi har skrivit ord på f, skrivit meningar, illustrerat, tränat på att forma bokstaven m.m. De har listat (skrivit)färger i par på datorn. Sedan gick vi igenom hur man byter färg på bokstäverna orden. De fick även skriva och berätta om sin favoritfärg med minst tre meningar. Varje dag har vi tränat på att läsa(avkoda) två och två ca 15 minuter. Det betyder mycket att det är någon som lyssnar när man tränar på att läsa.
I matten har vi framförallt arbetat med geometriska former och på olika sätt övat på att använda det matematiska språket( begrepp för att beskriva formerna), hörn, sida, vinklar, fyrhörning, kvadrat, rektangel, cirkel, triangel. Vi har också arbetat med symmetri och både letat symmetrilinjer i figurer och ritat spegelbilder av figurer.
I So har vi försökt göra färdigt skrivuppgifter om månader och året och i No har de arbetat med begreppen friktion och tyngdkraft. De har tillsammans undersökt vad begreppen innebär utomhus och även ritat och skrivit om det.
v.7
Måndag 15/2
Ny läsläxa!
Tisdag 16/2
Grupp 1 idrott ute-skridskor+hjälm+vattenflaska
Torsdag 18/2
Grupp 2 idrott ute- skridskor+hjälm+vattenflaska
Fredag 19/2
Lämna in läsläxan!


Trevlig helg önskar Annikorna, Marie, Eva och Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar