lördag 20 februari 2016

Veckobrev 7

Veckobrev v7 för år 1
Hej!
I svenskan har vi arbetat med bokstaven Bb med samma arbetsgång som vi arbetat tidigare, skriva b-ord skriva meningar, illustrera, skriva(forma)bokstaven m.m. Vi har även skrivit och berättat till en bild ”Bilden berättar”. Det vi skriver läser vi alltid för någon. När vi var i halvklass skrev vi en monsterberättelse utifrån ett stödschema ”start”, ”hinder”, ”lösning”, ”mål”. Vi tränar först att skriva tillsammans för att de ska få ”mallar” hur man bygger en berättelse”. Sedan blir det dags att skriva i par för att såsmåningom skriva individuellt. I matten har vi arbetat vidare med talen mellan 11-20 inte helt lätt att förstå hur talen är uppbyggda och hur man tänker när man ska räkna uppgifter i addition och subtraktion när talen blir större ex 12+5=  eller 15-2=. Vi pratar om hur man kan tänka och att man kan tänka olika när man löser uppgifterna. Många behöver använda konkret material med tiotal och ental för att öka förståelsen. Vi kommer att börja intensivträna addition och subtraktion inom talområdet 0-10 för att det är viktigt att vara säker(automatisera) på dessa kombinationer eftersom samma tänk finns med när talen blir större. Vi har också tittat på klockan och vad visarna heter och hur man avläser klockan hel- och halvtimmar.
Idag fredag har de haft simundervisning, sista gången för det här läsåret.

De har åkt skridskor färdigt på idrotten och från och med nästa vecka blir det längdskidor som gäller.

Hoppas att det fungerar bra med läsläxan. Det är så otroligt viktigt med mängdträning för att läsningen ska utvecklas vidare. Tack för ett gott samarbete med er därhemma!
På tisdag kommer bokbussen. Kom ihåg att ta med böcker som du lånat!
Det var allt för den här gången. Här kommer information för tre veckor, alltså det kommer inget veckobrev nästa vecka innan sportlovet. Vi vill så här i förväg önska alla ett skönt och härligt sportlov och vi hoppas på bra väder så att man kan vara ute och få ny energi (ladda batterierna).

 v. 8
Måndag 22/2
Ny läsläxa!
Tisdag 23/2
Grupp 1 idrott ute – längdskidåkning
Ta med skidor+stavar+pjäxor
Bokbussen!
Torsdag 25/2
Grupp 2 idrott ute- längdskidåkning
Ta med skidor och stavar+pjäxor
Fredag 26/2
Lämna in läsläxan!

v. 9 SPORTLOV                    
V. 10
Måndag 7/3
Ny läsläxa
Tisdag  8/2
Grupp 1 idrott ute- längdskidåkning
Ta med skidor+pjäxor+stavar
Torsdag 10/3
Grupp 2 idrott ute- längdskidåkning
Ta med skidor+stavar+pjäxor
Fredag 11/3
Lämna i läsläxa


Trevlig helg önskar Annikorna, Marie och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar