lördag 16 april 2016

Veckobrev v.15 för år 1

Veckobrev v. 15 för år 1
Hej!

Här i skolan jobbar vi på som vanligt. Vi läser och skriver och samtalar utifrån olika texter gemensamt i klassen, i par och enskilt. Målet är att komma igång med läsningen, att kunna läsa fler och fler ord som helord, att reflektera om man läser fel och läsa om, men även jobba med att förstå en text, att använda sig av olika lässtrategier när man läser själv men även när man lyssnar till högläsning. Vi har arbetat med bokstaven Åå den här veckan. I matten har vi gjort en diagnos i tal och taluppfattning som alla ettor i kommunen gör. Vi får syn på klassens och  den enskilda elevens styrkor och svagheter. Vi ser vad vi behöver jobba vidare med helt enkelt. I So har vi startat upp ett nytt arbetsområde " Förr i tiden". Tillsammans med eleverna har vi samtalat och diskuterat  och skrivit ner vad vi vet och vad vi vill veta och även hur vi ska få reda på olika saker. I No har vi jobbat med blandningar och lösningar. Vi har gjort experiment tillsammans , där de fått skriva ner en hypotes "vad tror jag händer?" Och sedan 
jämföra "blev det som jag hade tänkt" och "vad har jag lärt mig". På fredag fick vi besök igen, den här gången av år fyra som läste i smågrupper för våra barn. Vi tror att det är viktigt med läsande förebilder!

På måndag hälsar vi nya elever välkomna till vår skola. I klass 1 a är det  Nawal (tjej) och  Abdifatah (kille), båda kommer från Somalia. I klass i 1b kommer  Halimo, en tjej från Somalia och även Waleed(Syrien)som redan i veckan börjat i klassen. Vi hoppas att de ska trivas hos oss och att vi ska hjälpas åt att de så snabbt som möjligt känner sig hemma och kan fortsätta lära sig det svenska språket.


V.16
Måndag 18/4 Ny läxa!
Tisdag 19/4 Grupp 1 idrott inne
        ombyte+handduk
Torsdag 21/4 Grupp 2 idrott inne
         ombyte+handduk
Fredag 22/4 Lämna in läxan!

Ha en fortsatt trevlig helg!
//Annikorna, Marie, Eva och Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar