lördag 14 november 2015

Brev!

Veckobrev v. 47 för år 1

Hej!
I början på veckan fick vi uppleva några snöflingor som stannade kvar ett kort tag, men eleverna lyckades hinna göra snöskulpturer av det lilla som låg på marken. Just nu känns det overkligt eftersom regnet bara öser ner och snön är ett minne blott. Tillbaka till klassrummet och vad vi sysslat med där under veckan. Bokstaven Hh har varit veckans bokstav. En bokstav som är svår att höra, speciellt märks det när man ska skriva. Ofta tappas vokalen som kommer efter bort ex. har blir hr, det kanske ni känner igen. I matten har vi räknat med pengar och använt addition, Hur många kronor har jag om jag har 3kr i börsen och sedan får 2kr till? Och subtraktion om jag har 5kr och går och handlar för 2kr, vad får jag kvar? Begreppen addition och subtraktion behöver ständigt lyftas och förklaras, vad betyder orden? och när använder vi dem? Parallellt med det har vi tittat på de geometriska formerna triangel, kvadrat, rektangel och cirkel. För flera nya begrepp som man inte är säker på. Prata gärna därhemma kring dessa ord och fråga utifrån det som finns runtomkring vad olika former heter. Nya ord måste man höra och säga många gånger. I No har de skrivit en faktatext om igelkotten. I SO har vi temat ”bibliska berättelser” för att snart se på traditioner kring julen där bibeln också finns med.  I engelskan har vi pratat om ”Family” –mum(mother), dad(father, sister, brother, grandma(grandmother), grandpa(grandfather).
På tisdag är det verksamhetsråd och klassernas representanter har fått inbjudan till mötet. Finns det saker ni vill lyfta som gäller skolan i stort kan man ta kontakt med Oliwers mamma och Sixtens pappa eller med oss pedagoger.
Tro det eller ej men är vi snart framme i adventstid och vi tänkte göra ljuslyktor här i skolan för att kunna tända varje advent. Har ni små glasburkar som kan passa till detta får ni gärna skicka med de till skolan med era barn.
v.48
Måndag 16/11
Ny läsläxa!
Tisdag 17/11
Grupp 1 idrott inne- ombyte+handduk
Torsdag 19/11
Grupp 2 idrott inne-ombyte+handduk
Fredag 20/11
Lämna in läxan!


Annikorna, Marie och Eva och Carina önskar er en fortsatt trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar