lördag 21 november 2015

Veckobrev 48

Veckobrev v 48 för år 1
Hej!
Äntligen känns det som att vintern har kommit och jag förstår att barnen tycker att det är roligt. De har verkligen uttryckt sin längtan efter snö.
Veckans bokstav har varit Ll och de har skrivit många L-ord och vi har även tränat  på att skriva lite längre meningar. Vi har pratat om ordet längtar och vad det betyder och efter det skrivit en gemensam text om vad var och en längtar efter. Sedan fick de skriva egna Jag längtar-meningar. Vi försöker alltid ta tid till att läsa det de skriver,  för en kompis eller klassen. Det är viktigt att de känner att det de skriver intresserar någon annan, att det finns en mottagare.
I matten har vi gjort diagnoser om taluppfattning 0-5 och addition och subtraktion inom samma talområde. Vi har även arbetat med de geometriska formerna triangel, kvadrat, rektangel och cirkel. Vi har tränat på att resonera om dessa begrepp, samt begreppen  över, under, vänster, höger och hörn genom olika  interaktiva övningar.
 I No har vi läst, pratat och tittat på film om björnen. Vi har även skrivit en gemensam faktatext utifrån fakta vi hittat tillsammans.
Slutligen vill vi påminna om att ta med en mindre, tom glasburk till skolan. Vi ska nämligen göra ljuslyktor i veckan inför första advent.

v.48
Måndag 23/11
Ny läsläxa!
Tisdag 24/11
Grupp 1 idrott inne – ombyte+handduk
Torsdag 26/11
Grupp 2 idrott inne – ombyte+handduk
Fredag 27/11
Lämna in läxan!


Annikorna, Marie, Eva och Carina önskar er en fortsatt trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar