fredag 27 november 2015

Brev!

Veckobrev v.48
Hej!
Då är vi framme vid första advent och flera av barnen har berättat om hur ni har börjat julpynta därhemma. Här i skolan har vi gjort ljuslyktor som vi tänder varje fredag fram till jullovet. Vi blandade eleverna från bägge klasserna när vi pysslade, vilket var uppskattat. För övrigt fortsätter vi med vårt bokstavsarbete och i veckan har vi börjat så smått med bokstaven Oo. Vi har även läst tillsammans och pratat om olika texter. Vi har lästränat och de flesta har verkligen fått läslust och ser att det sker en utveckling. Vi hoppas att ni ser det också därhemma när ni jobbar med läsläxan. Vi ser verkligen läsutveckling. Vill även påminna om att det är viktigt att de försöker hålla ihop, binda ihop de olika bokstavsljuden när de ljudar ihop orden. Det blir lättare för dem att höra vilket ord det blir. Det är också viktigt att de läser och ljudar högt så de hör sin egen röst.
I matten har vi jobbat med att man kan byta plats på termerna(3+2 eller2+3) i en addition och summan(5) blir ändå samma. Vi har också jobbat lite extra med talet sju och pratat om hur mycket antalet sju är, hur man skriver siffran och hur man kan dela upp talet sju på olika sätt.
Nästa vecka kommer vi att åka på en julkonsert/musikal ”Glittrande julkort” i Pingstkyrkan. Vi åker buss. OBS! Det är viktigt att alla i klass 1b är på skolan kl. 8.00 för att de åker med lokalbussen som går 8.06. Detta får bli en inledning till vårt SO-tema om jultraditioner fram till jullovet. OBS! Ingen idrott för grupp 2.
Slutligen påminner vi om information som skickats ut tidigare angående utevistelse innan skolan börjar på morgonen. Från och med måndag så är alla elever ute mellan 7.30-8.00 på morgonen.
v.49
Måndag 30/11
Ny läsläxa!
Tisdag 1/12
Grupp 1 idrott inne- ombyte+handduk
Torsdag 3/12
Julkonsert ”Glittrande julkort”
Fredag 4/14
Lämna in läsläxan!


Trevlig 1:a Advent önskar Annikorna, Marie, Eva och Carina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar